top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

INFRA ARTIKELEN

Certificaat.png

De Graaff behaalt Safety Culture Ladder trede 3!

Dankzij onze samenwerking met partners zoals Omexom, TenneT, De Graaf Reinaldalliantie en Croonwolter&dros hebben we dit belangrijke certificaat voor veiligheid en duurzaamheid behaald. Ontdek hoe we ons blijven richten op topveiligheid en onze methoden aanscherpen.

PHOTO-2023-07-11-12-55-35.jpg

Zo maken we de infra in jouw omgeving duurzaam

Infra moet duurzaam zijn. Op 2 manieren: het moet jarenlang meegaan, én het milieu zo min mogelijk belasten. Daar zijn we iedere dag mee bezig. In dit artikel vertelt De Graaff je over 3 manieren waarop we infra duurzaam maken. Ook in jouw omgeving!

20210608-de Graaff-044-bewerkt-bewerkt.jpg

3 soorten infraprojecten door De Graaff

Buiten Beter maken, wat betekent dat? Voor ons betekent het werken aan weelderige tuinen. Beheersing van het landschap. En het creëren van veilige infra-oplossingen. Bijvoorbeeld parkeerplaatsen, groene rotondes en damwanden. In dit artikel nemen we je mee in 3 soorten infraprojecten in de Krimpenerwaard en daarbuiten, uitgevoerd door De Graaff. Zit het project in jouw buurt erbij? 

PHOTO-2024-02-12-12-26-58.jpg

Een eigen oprit naar de dijk maken

Als infraspecialist komen er uitdagende infraprojecten op ons pad. En dat zijn zeker niet alleen gemeentelijke klussen! Een particuliere klant vroeg ons een eigen oprit naar de dijk aan te leggen. In dit artikel vertellen we je wat er allemaal kwam kijken bij dit project, van vergunningen tot de benodigde grondsoorten.

PHOTO-2023-09-07-12-14-00.jpg

De Graaff: erkend leerbedrijf 

Als tuin-, landschap- en infraspecialisten steken we graag moeite in het opleiden van de nieuwe generatie die Buiten Beter maakt. Daarom is De Graaff sinds kort een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat we voldoen aan de SBB-voorwaarden en dus een goede, veilige werkplek bieden aan mensen die werkend willen leren. Ontdek in dit artikel wat we bieden als erkend leerbedrijf voor grond- en waterwerk! 

PHOTO-2023-08-16-12-23-22.jpg

Transformatorhuisjes krijgen tweede leven

Hergebruik en vernieuwing van bestaande infrastructuren zijn niet alleen essentieel, maar ook een boeiende uitdaging. Het gaat erom hoe we de middelen die we hebben goed inzetten, zonder de lat voor gebruikseisen te verlagen. In opdracht van Omexon zetten we bij De Graaff onze schouders onder dit doel op het HS-terrein.

PHOTO-2023-07-11-12-55-37.jpg

Duurzaam Hekwerk: Groen en Sterk

Duurzaamheid wordt in infra steeds belangrijker. Hoe sparen we het milieu, terwijl we nog steeds degelijk werk afleveren? Dit is ook voor De Graaff een belangrijk onderwerp. Door materialen te hergebruiken maken wij buiten niet alleen beter, maar ook duurzamer. Bijvoorbeeld met dit duurzame hekwerk, in opdracht van de Graaf Reinaldalliantie.

20210608-de Graaff-548-bewerkt.jpg

Rooien, kappen en snoeien

Alles wat groeit en bloeit in de natuur heeft hetzelfde voor- als nadeel: het komt altijd weer terug. Om groot groen beheersbaar te houden in tuin en publieke voorzieningen is het daarom nodig om te rooien, kappen en snoeien. Hoe wij dat als buitenspecialist doen, en waarom de beste rooi-, kap- en snoeiperiode vanaf eind augustus en begin september is?

20210608-de Graaff-027-bewerkt-bewerkt.jpg

Over droogte en dijken

Augustus is een uitzonderlijk droge maand geweest, en de droogte houdt voorlopig nog wel aan. Dat heeft zijn weerslag op het grondwaterniveau. Wat merk jij daarvan in je tuin, en hoe hou je je tuin koeler zonder naar de sprinkler te grijpen? En wat betekent extreme droogte voor de veiligheid van dijken? Dat lees je hier.

1bea6a71-8063-47de-8b0c-d05c6c46c5e4.jpg

Kabels rooien,
wat is dat?

Je ziet ze wel eens in je omgeving: diepe gaten in of naast de weg, waar dikke bundels kabels blootgelegd worden. Dit type grondwerk is vaak een teken van kabels rooien. Wist je dat je niet alleen boomstronken, maar ook kabels rooien een typische infra-klus is?

dutch-windmill-in-white-winter-snow-2021-08-26-17-17-27-utc.jpeg

Wat te doen bij winterschade aan tuin en infra?

Winters weer brengt ons niet alleen winterpret. Zo kan een tuin winterschade ondervinden, maar ook publieke voorzieningen als de weg, leidingen en zelfs oevers. Wat te doen bij winterschade aan tuin en infra?

solar-cell-panel-installation-for-renewable-energy-2021-08-26-17-53-45-utc.jpeg

Hoe wij duurzaam werken dankzij zonnepanelen

Bij werkzaamheden rondom tuin, landschap en infra ontkomen we niet aan het gebruik van apparaten die stroom gebruiken. Wat we wel kunnen doen, is deze stroom zoveel mogelijk zelf opwekken om het milieu te ontzien.

Middelharnis1.jpg

Hou de grond onder je voeten

Een damwand geeft je tuin, oever of straat een luxe uitstraling. Maar nog belangrijker dan dat biedt een damwand bescherming tegen grondverzakking en erosie. We leggen je uit welke damwanden er zijn, en hoe wij de grond onder je voeten laten blijven waar hij hoort - juist aan het water.

20210608-de Graaff-072-bewerkt-bewerkt.jpg

Innovatief dijkonderhoud 

Langerak staat bekend om zijn waterrijke landschap aan de Lek. De Graaff voert hier in opdracht van Heijmans en waterschap Rivierenland het dijkonderhoud uit, zodat iedereen die achter de Lekdijk woont dit veilig kan blijven doen.

RotondeKrimpen2.jpeg

Groenvoorziening op de rotonde

Rotondes zijn bedoeld voor een veilige doorstroom van het verkeer. Maar het oog wil ook wat. De Graaff verzorgt beide met de beplanting en onderhoud van de rotondes aan de N210.

Neem contact met ons op!

  • Facebook
  • LinkedIn

Vul het formulier in, stuur een email of bel ons op het onderstaande nummer. 

De Graaff Tuin & Landschap / Infra B.V.
Tiendweg Oost 1
2941 BV Lekkerkerk
T. 0180 665127
E. info@de-graaff.info

Openingstijden

ma – za8.00 – 18:00

zondag gesloten

 

Overig
KVK : 24322793
BTW: NL8209 62 661 B 01
IBAN : NL86ABNA 0432699716

bottom of page