top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

20210608-de Graaff-072-bewerkt-bewerkt.jpg

Innovatief dijkonderhoud dankzij de Waterontspanner

23 november 2021 Door: De Graaff Tuin en Landschap 

Langerak staat bekend om zijn waterrijke landschap aan de Lek. De Graaff voert hier in opdracht van Heijmans, De Vries & Van de Wiel en waterschap Rivierenland het dijkonderhoud uit, zodat iedereen die achter de Lekdijk woont dit veilig kan blijven doen. Ons laatste dijkonderhoud daar dateert van afgelopen september, maar tot 2025 zul je ons er regelmatig zien.

 

De Waterontspanner®

De Waterontspanner is een innovatie op gebied van waterveiligheid. Met de traditionele dijkversterking wordt het namelijk moeilijk te voldoen aan de nieuwe wetten rondom waterveiligheid, die vanaf 2050 verplicht zijn voor alle waterkeringen.

 

De Waterontspanner laat het teveel aan wateroverdruk onder en achter de dijk afvloeien naar de sloten via leidingen en overloopputten, zodat de grond achter de dijk niet opdrijft en de dijk niet bezwijkt. En dat tegen een forse kostenbesparing en met minimale overlast voor de omgeving.

 

De toekomst in dijkonderhoud

Als onderdeel van onze dijkonderhouddiensten controleert De Graaff de Waterontspanner aan de Lekdijk. Hier werd de eerste Waterontspanner geplaatst in Nederland.

Door het hydrologische systeem van de Waterontspanner regelmatig te controleren blijft het effectief zijn werk doen. Zo zijn alle bewoners rond de dijk in Langerak voorbereid op de toekomst in waterveiligheid.

 

De kennis en ervaring die hiervoor noodzakelijk is, heeft De Graaff als infrastructuur specialist in huis. Daarom werken we al sinds 2015 samen met Heijmans en De Vries & Van de Wiel, onderdeel van de DEME-groep, aan een veilige dijk. En zijn we trots te melden dat het vertrouwen in ons werk heeft geleid tot een verlenging van deze samenwerking tot 2025!

 

Meer weten over onze dijkonderhoud werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Waterontspanner
bottom of page