top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

PHOTO-2023-07-11-12-55-35.jpg

Zo maken we de infra in
jouw omgeving duurzaam

Infra moet duurzaam zijn. Op 2 manieren: het moet jarenlang meegaan, én het milieu zo min mogelijk belasten. Daar zijn we iedere dag mee bezig. In dit artikel vertelt De Graaff je over 3 manieren waarop we infra duurzaam maken. Ook in jouw omgeving!

 

1: Hergebruik van materialen

 

Bij onze infraprojecten hergebruiken we zoveel mogelijk materialen. Bijvoorbeeld metalen buizen, gaas, prikkeldraad en frame-onderdelen die overblijven bij het plaatsen of verwijderen van hekwerken. Natuurlijk staat veiligheid voorop: hergebruikte materialen mogen niet beschadigd zijn op een manier die hun functie en veiligheid beïnvloedt. Wat niet voldoet aan de vereiste kwaliteit, wordt waar mogelijk gerecycled.

 

2: Biodiverse bermen en rotondes

 

Bermen zijn in de eerste plaats bedoeld als uitwijkmogelijkheid voor het verkeer. Maar de rol die bermen innemen voor biodiversiteit wordt steeds belangrijker. Daarom werken we met aangepaste maaischema’s. Gras wordt in fases langs de kant gemaaid zodat het verkeer voldoende zicht heeft. Vervolgens ruimen we het maaisel na enkele dagen op. Dit zorgt voor een schralere bodem terwijl zaden in het maaisel kunnen wortel schieten. Zo krijgen meer soorten planten, insecten en dieren een kans om in de berm te leven.

 

Ook rotondes maken we duurzamer. Stenen rotondes worden steeds vaker vervangen door groene rotondes. Na het aanplanten zorgen we voor onderhoud. Dat zorgt ervoor dat de rotondes in omgeving Lekkerkerk overzichtelijk blijven, en er daarnaast aantrekkelijk uitzien door de kleurrijke struiken, bloemen en ander groen. Voor mensen én insecten. Een monocultuur van onkruid krijgt geen kans!

 

3: Hotels voor wilde bijen

 

Bomen rooien doen we regelmatig. Het hout van de stam kan versnipperd worden om als milieuvriendelijke bodembedekking gebruikt te worden, maar dient nog beter als bijenhotel. Hiervoor zagen we de stam in stukken, boren we gaten in het hout en stapelen we de stukken op elkaar, met aarde als ‘cement’. In deze constructie kunnen wilde bijen hun winterslaap pakken, zodat ze in de lente weer vol energie planten bestuiven. Ontdek hoe zo’n bijenhotel van De Graaff eruitziet in deze afbeelding!

Heb jij ook een infraklus waar je een duurzame oplossing voor zoekt, en wil je dat graag van begin tot eind uit handen geven aan een ervaren infraspecialist? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

NEEM CONTACT OP
Duurzaaminfra
bottom of page