top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

20210608-de Graaff-044-bewerkt-bewerkt.jpg

3 soorten infraprojecten in de Krimpenerwaard en daarbuiten door de Graaff

1 mei 2024 Door: De Graaff Tuin en Landschap 

Buiten Beter maken, wat betekent dat? Voor ons betekent het werken aan weelderige tuinen. Beheersing van het landschap. En het creëren van veilige infra-oplossingen. Bijvoorbeeld parkeerplaatsen, groene rotondes en damwanden. In dit artikel nemen we je mee in 3 soorten infraprojecten in de Krimpenerwaard en daarbuiten, uitgevoerd door De Graaff. Zit het project in jouw buurt erbij?

 

Milieuvriendelijker leven

We zitten middenin een tijd van energietransitie. Van gas naar elektriciteit voor een milieuvriendelijker leven, nu en in de toekomst. Dat betekent dat er veel werk aan de winkel is om het Nederlandse elektriciteitsnet uit te breiden. We kilveren bijvoorbeeld het terrein voor een nieuw ketenpark voor Omexom, zodat zij hun hoogspanningsstation uit kunnen breiden. En we leggen een parkeerterrein voor Omexom, Tennet en BAM aan, zodat de auto’s van hun medewerkersveilig staan tijdens hun werk - en veilig de openbare weg op kunnen.

 

Als buitenspecialist met groene ambities werken we hard aan een milieuvriendelijke omgeving. Daarom zorgen we dat we zoveel mogelijk met duurzame materialen werken, zoals gerecycled hout en staal. En laden we onze elektrische apparatuur op met stroom, gegenereerd door de zonnepanelen op ons dak.

 

Veilig op pad

Een veilig buiten is een Beter Buiten. Hoe we dat veilige, betere buiten creëren? Bijvoorbeeld door oude boomstronken weg te halen met een stobbenfrees, zodat de dijk in Vuren verstevigd kan worden (en wandelaars niet struikelen). Of door een groene rotonde te onderhouden bij Krimpen a/d Lek - waarbij het verkeer ondertussen geen hinder ondervindt, natuurlijk. Het resultaat? Mensen kunnen rondom de Krimpenerwaard veilig de paden op, de lanen in. Te voet én met de auto.

 

Geen natte voeten

Een dijk zorgt ervoor dat geen natte voeten krijgen. Zeker hier, in de polder. En ook damwanden, beschoeiingen en wadi’s dragen bij aan droge voeten. Wist je dat De Graaff gespecialiseerd is in waterbeheersing? Bijvoorbeeld door de damwand aan de A2 te verstevigen, zodat verzakkingen de komende jaren uitgesloten zijn.Of door schoeiing aan te leggen langs een weiland aan de Tiendweg Oost in Lekkerkerk, zodat afkalving van de kades een halt toegeroepen wordt.

 

We delen onze laatste klussen regelmatig via het kopje Projecten op de website. Benieuwd of De Graaff ook bij jou in de buurt aan het werk is? Volg ons op social media om op de hoogte te blijven!

Infraprojecten
bottom of page