top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

PHOTO-2023-07-11-12-55-37.jpg

Duurzaam hekken bouwen voor de
Graaf Reinaldalliantie

Duurzaamheid wordt in infra steeds belangrijker. Hoe sparen we het milieu, terwijl we nog steeds degelijk werk afleveren? Dit is ook voor De Graaff een belangrijk onderwerp. Door materialen te hergebruiken maken wij buiten niet alleen beter, maar ook duurzamer. Bijvoorbeeld met dit duurzame hekwerk, in opdracht van de Graaf Reinaldalliantie.

Hek van herbruikbaar materiaal
Het plaatsen van een zo duurzaam mogelijk hek zonder in te leveren op kwaliteit. Dat was de opdracht die we kregen van de Graaf Reinaldalliantie. Hiervoor hebben we de volgende stappen genomen:

  • Het inventariseren van de herbruikbare materialen, die we in bezit hebben. Dit gaat bijvoorbeeld om metalen buizen, gaas, prikkeldraad en frame-onderdelen die overbleven bij het plaatsen of verwijderen van eerdere hekwerken. 

  • Inspectie. De herbruikbare materialen mogen niet beschadigd zijn op een manier die hun functie en veiligheid beïnvloedt. Wat niet voldoet aan de vereiste kwaliteit wordt afgekeurd en gerecycled waar mogelijk. Hierna worden de voor de klus geschikte onderdelen gesorteerd om ons werk zo efficiënt mogelijk te maken.

  • Het maken van de planning. Hierbij houden we rekening met de hoeveelheid herbruikbare materialen, welke materialen nog besteld moeten worden en het gewenste ontwerp. Met planning en ontwerp op zak kunnen we aan de slag!

 

Dit duurzame plan hebben we met succes gerealiseerd! 
 

Over de Graaf Reinaldalliantie

De Graaf Reinaldalliantie is een samenwerking van Waterschap Rivierenland met Heijmans, GMB en de Vries & van de Wiel. Deze alliantie heeft duurzame dijkversterking als doel in omgeving Gorinchem-Waardenburg. Met hun gecombineerde expertises in innovatieve waterbouw, milieutechniek, grondstoffen en infra zorgen zij voor dijken die nu en in de toekomst aan alle veiligheidsnormen voldoen. 

De Graaff ondersteunt de Graaf Reinaldalliantie bij hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld door het bouwen van hekken rondom dit project, waarbij het milieu zo min mogelijk belast wordt. Naar verwachting is de dijk tussen Gorinchem en Waardenburg eind 2025 hoogwaterveilig.

In de afbeeldingen zie je onze vorderingen en het eindresultaat: een duurzaam, betrouwbaar en veilig hek. Wil je meer weten over hoe we onze infrawerkzaamheden verduurzamen? En wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op.
 

Graafreinald
bottom of page