top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

lq-early-summer-evening-in-the-garden-of-single-famil-2023-11-27-05-30-25-utc.jpg

4 tuintrends in 2024

Nu 2023 achter ons ligt, blikken we vooruit op de verwachte tuintrends voor komend jaar. Welke tuinideeën van 2023 zetten door, en welke zijn nieuw? 4 tuintrends voor 2024 ontdek je in dit artikel!

Tuintrend 1: Binnen en buiten worden één
Zeker wanneer de temperaturen oplopen, is het fijn om veel buiten te zijn. Daarom zien we een trend van de afgelopen jaren steeds groter worden: je terras als verlengstuk van je woonkamer. Met duurzame, comfortabele loungemeubels zit je ook heerlijk buiten als het binnen te warm is. Door de kleuren van je tuinmeubilair en accessoires te matchen met je interieur, sluit je binnen en buiten naadloos op elkaar aan. Dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Tuintrend 2: Uitbundige kleuren
De in 2023 populaire natuurlijk groen- en aardetinten maken plaats voor uitbundige kleuren in 2024. Gevlochten rieten of natuurhouten tuinmeubels versier je met kussens in vrolijke tinten. En je beplanting doet mee, door wilde bloemen in kleuren als hardroze, oranje en geel te planten - eventueel afgewisseld met pastelkleurige planten. Met één blik op je tuin krijg je extra energie!

Tuintrend 3: Klimaattechnische keuzes
Door klimaatverandering zet de trend van 2023 stevig door: klimaattechnische keuzes maken in je tuin. De balans van minimaal 50-50 tussen (waterdoorlatende!) tegels en beplanting in je tuin voor meer koelte blijft. Denk ook eens aan een moestuin, sedumdak of verticale tuin, als je klein woont. Lekker groen, lekker duurzaam.

Tuintrend 4: Hof van Eden
Naast kleurrijke beplanting is een weelderig groen paradijs ook de trend. Kies voor uitbundige siergrassen, zodat je tuin veel volume krijgt. Met klimplanten en contrasterende planten, zoals rotsplanten en wilde begroeiing, waan je je in je privéparadijs. Geen groene vingers om een hof van Eden te laten groeien? Door hoogteverschil te creëren met opbouwende borders lijkt je tuin al snel voller.

Geïnspireerd door deze 4 tuintrends in 2024? Onze tuinspecialisten helpen je graag jouw droomtuin tot leven te wekken dit nieuwe jaar!
 

Trends2024
bottom of page