top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

natural-yard-2021-09-01-02-48-22-utc.jpg

5 tuintrends in 2023

Met het einde van 2022 achter de rug blikken we vooruit op de verwachte tuintrends voor komend jaar. Welke tuinideeën van 2022 zetten door, en welke zijn nieuw? 5 tuintrends voor 2023 lees je in dit artikel, geschreven voor jouw groene inspiratie!

Tuintrend 1: Ga Voor Duurzaam
Groen en duurzaam in je tuin was al een trend in 2022, en blijkt een blijvertje. Dat is goed nieuws voor het milieu! Daarbij komt dat duurzame keuzes ook steeds vaker natuurlijke, betaalbare keuzes zijn. Zo kun je stenen of dakpannen die je over hebt gebruiken om rustieke borderranden in je tuin te maken. Zijn er steeds meer tuinmeubels van gerecycled of natuurlijk materiaal. En steun je met een begroeide overkapping de natuur terwijl je uit de zon zit. Als dat geen groene inspiratie is?

Tuintrend 2: Natuurtinten
Het doorzetten van groen, natuurlijk en duurzaam als trend vertaalt zich ook naar de kleuren die we zien het komende jaar. De in 2022 populaire saliegroene en dennengroene kleuren voor tuinmeubilair en accessoires blijven populair, maar worden nu gepaard met aardetinten in plaats van kleurrijke Ibiza-accenten. Terra, zandkleur en diepbruin gecombineerd met  natuurlijke groentinten maken de puur-natuur-sfeer van jouw tuin compleet. Zo kom je nog meer tot rust in jouw groene oase.

Tuintrend 3: Rekening Houden Met Droogte
Door klimaatverandering worden zomers in Nederland heter en droger. Ga je voor een tuin makeover in 2023, maak dan keuzes die rekening houden met droogte. De trend hierin is om een goede balans tussen tegels en beplanting aan te brengen in je tuin: minimaal 50-50. Zo blijft je tuin koeler. Goed voor jou, goed voor de dieren, goed voor de planten.

Tuintrend 4: Planten, Planten, Planten!
Tuintrend 1 tot en met 3 maken het duidelijk: het draait allemaal om natuurlijk en milieuvriendelijk in jouw 2023-tuin. Voor al deze trends vormt beplanting dé oplossing! Vaste, weelderige planten die goed tegen droogte kunnen zijn bijvoorbeeld stokroos, laurierkers en vlinderstruik. Ook een moestuintje is een goed idee: zo hebben jij én de natuur profijt van je groene tuin. Balkons en postzegeltuintjes maak je slim groener met houten plantenrekken. Weet je niet welke planten bij jouw mogelijkheden passen? Daar kunnen wij je bij adviseren. 

Tuintrend 5: Ronde Vormen
Langzaam gaan we weg van de strakke lijnen in tuinen. Dat geldt voor zowel tuinontwerp als tuinmeubilair. Ronde vormen geven een speels, organisch effect, juist door het contrast met de veelal hoekige tuingrenzen. Dus denk eens aan een ronde tuintafel, of plant een boom in een ronde border als blikvanger in je tuin. Wanneer je hierbij voor natuurlijke materialen kiest ben je helemaal on trend!

Geïnspireerd door deze 5 tuintrends in 2023? Onze tuinspecialisten helpen je graag jouw droomtuin tot leven te wekken dit nieuwe jaar!
 

Trends2023
bottom of page