top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

site licht.jpg

Tuinverlichting: je tuin in de spotlights

Tuinverlichting maakt je tuin niet alleen veiliger, maar brengt met de juiste toepassing ook sfeer. Om je tuin dag en nacht op zijn mooist te presenteren adviseren wij een doordacht lichtplan. Romantisch, gezellig of modern: zet je tuin in de spotlights om 24/7 van je groene oase te genieten.

Waarom een lichtplan voor mijn tuin?
Bij tuinverlichting denk je vast aan buitenverlichting die bijdraagt aan veiligheid. Ongenode gasten of struikelen in je voor- en achtertuin zijn immers goed te voorkomen door heldere buitenverlichting, eventueel met licht- of bewegingssensor. Sfeervol is het alleen vaak niet. 

Gelukkig zijn er vele opties om je tuin karakter te geven met licht! Je kunt buitenverlichting in allerlei lichtkleuren in bijvoorbeeld struiken, borders en bomen realiseren, of gezellig mee laten slingeren met je tuinpad. Zo leg je het accent op je tuin waar jij dat wilt, verdoezel je de onderdelen die je liever niet ziet en kun je zelfs optisch diepte creëren.

Welke tuinverlichting kies ik?
De keuze in tuinverlichting is breed. Bijvoorbeeld waterdichte lichtsnoeren, duurzame solarlampen, LED-lampen en smart tuinverlichting, die je aansluit op je smart home systeem. Alles heeft zijn eigen toepassingen.

Voor een romantische sfeer kun je een blikvanger maken van bomen en struiken met een lichtketting. Tover planten en tuinpaden om tot subtiele highlights met grondinbouwlampen, spots of zelfs mobiele acculampen die je eenvoudig verplaatst. Ook een vijver kun je prachtig accentueren met verlichting in en rondom het water. Let bij vochtige omstandigheden wel goed op de waterdichtheid van het type verlichting dat je wilt. Veiligheid voorop!

In alle gevallen is een goed lichtplan, professionele aanleg en kennis van alle typen lampen belangrijk. Daarbij kan De Graaff je helpen: we nemen een doordacht lichtplan mee in jouw tuinontwerp of leggen het aan in je bestaande tuin. Zo haal je het maximale aan sfeer en veiligheid uit je tuin. 
 

Tuinverlichting
bottom of page