top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

background-of-ivy-leaves-concept-background-and-t-2021-09-03-15-31-38-utc.jpeg

Een eigen huis, een eigen haag

9 november 2021 Door: De Graaff Tuin en Landschap 

In je eigen huis en tuin kun je pas echt ontspannen als je privacy gewaarborgd is. Bij tuinaanleg hou je daarom rekening met een tuinafscheiding. Dat kan een hek zijn, maar met een groene tuinafscheiding zoals een haag vergroot je je groenbeleving én je privacy. En dat hoeft niet moeilijk te zijn.

 

Binnen één dag een groene tuinafscheiding

Genieten van het groen in je tuin doe je nog meer met een groene tuinafscheiding. Wachten tot je haag hoog en vol genoeg is om je tuin te sieren en af te schermen hoeft niet: we hebben een flink assortiment aan kant-en-klare hagen.

 

Een haag zelf aanleggen kan, maar is fysiek een zware klus. Daarom helpen onze hoveniers jouw kant-en-klare haag te plaatsen. Zo zijn je privacy en groene oase in één klap en één dag geregeld.

 

Hoe kies je een haag?

We houden bij de aanleg van jouw groene tuinafscheiding rekening met je gewenste tuinonderhoud. Bijvoorbeeld met de keuze voor een bladverliezende of juist een bladhoudende struik. Ook de hoogte kun je kiezen: wil je een haag tot een hoogte van 75 cm, 125 cm of nog hoger? En als onderhoudsarme vrij groeiende heg, of een strakke haag die regelmatig snoeien vraagt?

 

Een hek of schutting als tuinafscheiding vergt natuurlijk minder onderhoud. Maar dan komt de wet om de hoek kijken. De erfafscheiding van je tuin bepaalt namelijk of je moet overleggen met je buren over de plaatsing van een hek of schutting, en zowel voor je voor- als achtertuin is een maximale hoogte vastgesteld. Voor een haag is dit laatste niet het geval. Nog een reden om daarvoor te kiezen!

EigenHaag
bottom of page