top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

PHOTO-2024-01-30-13-24-20.jpg

Een carport bouwen: waar moet je op letten?

Na dat natte najaar van 2023 weet je het zeker: het is nu echt tijd om die carport te bouwen. Je auto lijdt tenslotte minder als hij droog en uit de wind kan staan. Maar waar moet je allemaal op letten als je een carport wilt bouwen, behalve een vergunning? We delen de 3 belangrijkste aandachtspunten met je in dit artikel. 

 

Materiaalkeuze

Het ontwerp van je carport staat en valt met je materiaalkeuze voor het dak. Hout, kunststof, aluminium: wat vind je mooi, en hoeveel onderhoud wil je aan je carport hebben?

Hout kan veel gewicht dragen en is weerbestendig, maar vraagt wel onderhoud. Er is genoeg keuze, zoals schimmelbestendig douglashout of goedkoper geïmpregneerd naaldhout. Goed om te weten: een houten carportdak gaat langer mee met extra dakbedekking, zoals bitumen of kunststof.


Kunststof zoals PVC is goedkoop in aanschaf. Daarnaast is het licht en snel aangelegd. Kunststof is wel minder bestand tegen schade (zoals door hagel) dan hout of aluminium.


Aluminium is robuuster dan kunststof, splintervrij en UV-bestendig. Maar is er schade, dan zijn deuken wel beter zichtbaar dan in hout en kunststof.
Welk materiaal heeft jouw voorkeur?

 

Safety first

Creëer een stevige fundering. Kies voor palen van hout of beton, die je muurvast in de grond zet met paalankers en aanbouwelementen. Vergeet niet te zorgen voor voldoende draagvermogen: je wilt tenslotte niet dat je carportdak in elkaar zakt na een hevige sneeuwbui. Met een sterke fundering en een juist berekend draagvermogen staat jouw carport als een huis, en staat je auto er veilig onder.

 

Weg met water

Zorg voor een goed functionerende afwatering. Het dak van je carport heeft ideaal gezien een lichte helling, zodat water eraf kan lopen. Dat water loopt vervolgens goten en regenpijpen in, die je ook strategisch aanlegt op je carport. Met een regenton eronder ben je lekker duurzaam bezig!

 

Wil jij een eigen carport in 2024? Zelf bouwen is een flinke klus, waarbij veel kennis van zaken komt kijken. Het moet tenslotte wel een veilige en duurzame carport worden. Laat je carport bouwen door de Graaff? Dan kom je niet voor verrassingen te staan, maar wél voor een carport die helemaal aansluit op jouw wensen. En we doen het graag voor je. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Carport
bottom of page