top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

VlonderOpperduit1.jpg

4 voordelen van een vlonder

Er is meer mogelijk in je tuin en op je balkon dan (kunst)gras of tegels. Heb je al eens gedacht aan een vlonder? Daarmee geef je jouw groene oase een heel eigen uitstraling, dankzij de talloze mogelijkheden van vlonderaanleg. De Graaff neemt je mee in de 4 voordelen van een vlonder. 

 

1: De keuze is reuze

Vlonders zijn tegenwoordig beschikbaar in allerlei materialen. Composiet, kunststof, hardhout, bamboe, zachthout, ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Zo is hardhout zoals azobe of eiken erg duurzaam. Maar zijn de kosten daarvan hoger dan van het minder duurzame maar goedkopere zachthout zoals grenen en vurenhout. 

 

Vlonders zijn daarnaast in allerlei kleuren en ontwerpen mogelijk. Met een donkere vlonder kun je snel een strakke, moderne look voor je tuin of balkon creëren, terwijl een vlonder van licht hout een landelijke uitstraling geeft. 

 

2: Veelzijdig gebruik van je oppervlak

Een vlonder maakt je groene oase mooier én functioneler. Kies de look die bij jouw wensen en tuin- of balkonoppervlak past, en vervolgens kun je alle kanten op: een zithoek buiten, een BBQ-hoek, het verlengen van je binnenruimte voor een ruimtelijker gevoel. Maar ook het aanleggen van een vlonder als damwand of beschoeiing aan het water is mogelijk. 

 

omdat de planken op maat gezaagd worden en de ondergrond niet al te zwaar belast wordt door een vlonder, is er altijd een ontwerp dat past bij jouw wensen. Zijn er planken over na de aanleg? Denk dan eens aan het maken van plantenbakken hiermee, zodat de uitstraling van je tuin of balkon mooi samenkomt.

 

3: Je tuin veiliger

Mits goed aangelegd maakt een vlonder je tuin veiliger. Het vlakke oppervlak ervan voorkomt struikelen, zeker aan ongelijkmatige waterkanten. En vlonders die dienst doen als beschoeiing of damwand vormen een veilige afscheiding tussen water en tuin voor kinderen en huisdieren. 

Kies je voor een houten vlonder in je tuin? Deze worden nog veiliger door ze dwars op de looprichting aan te leggen en vuil en gevallen blad regelmatig weg te vegen, zodat uitglijden met nat weer voorkomen wordt. En door het hout op de juiste manier te verzorgen (schoonmaken, schuren en eventueel impregneren) verklein je de kans op splinters flink.

 

4: Duurzaam op 2 manieren

Door te kiezen voor een vlonder kies je voor duurzaam op 2 manieren:

  1. Een vakkundig aangelegde vlonder van goed materiaal gaat zeker 15 tot 30 jaar mee. Je hebt er dus lang plezier van, en afhankelijk van je materiaalkeuze kan je vlonder ook nagenoeg onderhoudsvrij zijn.

  2. Er zijn verschillende natuurmaterialen voor vlonders die de natuur niet overmatig belasten. Bijvoorbeeld bamboe en hardhout, omdat ze dankzij de hoge dichtheid niet geïmpregneerd hoeven te worden. En zelfs composiet (een mix van hout en gerecyclede kunststofvezels) is beschikbaar met een FSC-keurmerk. 

 

Zoek je een ervaren specialist in vlonderaanleg? Wil je weten welke vlonder past bij jouw tuin, balkon en wensen? En of je een vergunning nodig hebt van je gemeente? Neem dan contact op met De Graaff. Wij helpen je graag met advies en een vakkundig aangelegde vlonder die past bij jou.

Vlonder
bottom of page