top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

bewerkttuinhuis.jpg

3 bijzondere soorten tuinhuizen voor jouw tuin

1 februari 2023 Door: De Graaff Tuin en Landschap 

Ben je van plan om een tuinhuis te bouwen in je tuin? Er is zoveel meer mogelijk dan een prefab tuinhuisje! De Graaff vertelt je over 3 bijzondere soorten tuinhuizen voor jouw tuin. Zodat jij geïnspireerd raakt om het tuinhuis dat past bij jou en je tuin te kiezen. 

1: Hoektuinhuis

Bij een tuinhuis denk je vast aan een vierkant of rechthoekig prefab huisje. Dat past niet in iedere tuin. Heb je een kleinere tuin of loopt de erfgrens niet recht, dan kan een hoektuinhuis uitkomst bieden. Dit maatwerk tuinhuis wordt naadloos in de hoek van je tuin gebouwd. Zo heb je geen last van dode hoeken en open kieren, wat prefab tuinhuizen wel vaak veroorzaken. Ramen, deuren, materiaal en dak: dat is allemaal aan te passen naar jouw wens.

2: Tuinhuis met een bijzonder dak

Een plat dak, hellend dak of zadeldak zie je veel bij tuinhuizen. Wil jij iets bijzonders? Denk dan eens aan een tuinhuis met een paviljoendak of boogdak. Een paviljoendak heeft een tuinhuis nodig met minimaal 6 zijden, waardoor er een speels ontwerp ontstaat. Een boogdak loopt boogvormig door tot de grond, wat je tuinhuis een eigenzinnige blikvanger maakt.  

Wanneer je graag de natuur een handje wilt helpen, kun je van het dak dat je kiest een sedumdak maken. Sedumplantjes zijn niet alleen een prachtig toevluchtsoord voor insecten: ze helpen ook de temperatuurstijging in het huisje en je tuin te temperen bij heet weer. En een extra voordeel is dat sedum onderhoudsarm is. Veel lusten, weinig lasten dus.

3: Tuinhuis met extra’s

Pak in één klap groot uit qua tuinopties! Een tuinhuis met extra’s maakt nog veel meer mogelijk dan alleen een plek voor je fiets en gereedschap. Bijvoorbeeld:

  • Een tuinhuis met aangebouwde overkapping of veranda. Zo heb je naast meer opbergruimte meteen ook overdekte zitruimte in je tuin. En geniet je dus langer van je tuin, het hele jaar door! 

  • Een tuinhuis met aangebouwde carport of garage. Geheel of gedeeltelijk overdekt parkeren is comfortabeler voor jezelf én je bolide. Door dit op maat te laten bouwen past het geheel van tuinhuis en overdekte parkeerplek bij je smaak en behoeften.

  • Goede isolatie en verwarming. Handig als je later je tuinhuis om wilt bouwen naar bijvoorbeeld een kantoortje of bijwoning.

  • Een sauna of infraroodcabine. Zie je het al voor je? In het ene deel van je tuinhuis zet je je mountainbike droog weg, in het andere deel ontspan je je spieren. Heerlijk!

Ben je geïnspireerd geraakt door deze 3 bijzondere tuinhuizen voor jouw tuin? De Graaff heeft ruime ervaring in het ontwerpen en bouwen van de meest uiteenlopende tuinhuizen op maat. Zo ben je verzekerd van een solide tuinhuis dat naadloos aansluit op je tuin, wensen en behoeften. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden in jouw tuin!
 

Tuinhuis
bottom of page