top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

relaxing-2021-08-30-04-46-52-utc.jpeg

5 tuintrends voor 2022

7 december 2021 Door: De Graaff Tuin en Landschap 

De dagen zijn weer kort, en we zijn vaker thuis dan ooit. Hét moment om vooruit te blikken naar hoe je tuin of balkon er volgend jaar weer in volle glorie bij kan staan. Toe aan een nieuw uitzicht wanneer je je huis uitstapt? Wij delen 5 tuintrends voor 2022 met je.

 

1. Buiten Leven

De lockdowns afgelopen anderhalf jaar hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om je prettig te voelen in je eigen tuin of op je balkon. Met de hernieuwde waardering voor onze tuinen zien we veel verbouwingen en accessoires die het mogelijk maken tot ver in het jaar van je eigen stukje buiten te genieten. Bijvoorbeeld overkappingen met een veranda in combinatie met een tuinkachel, vuurkorf of tuinhaard.

 

2. Natuurlijke Kleuren

Dé tuintrend voor 2022 is natuurlijke kleuren. Dat begint bij een tuin of balkon vol (grote) planten zodat we de natuur zo dichtbij mogelijk halen, maar betreft ook tuinmeubilair. Tuinmeubelen  in rustige en natuurlijke groentinten zoals salie en olijfgroen, maar ook van duurzaam hout maken je tuin een sfeervolle plek om tot bezinning te komen. Voor een speels Ibiza-gevoel in je groene oase pak je uit met kleurige geborduurde kussens en gevlochten bohemian look kleden.

 

3. Groen en Duurzaam

Naast houten tuinmeubels kun je ook kiezen voor het laten plaatsen van een houten tuinhuis met het FSC-keurmerk. Gecombineerd met al die planten en duurzame keramische tuintegels of oude keramische vloertegels creëer je een Spaans zomergevoel in ieder seizoen! Tegels over? Daar kun je kleurrijke plantenbakken van maken. Met duurzame buitenverlichting zoals LED-lampjes of lampjes op zonne-energie maak je je groene tuin gezellig af.

 

4. Smart Garden

Niet alleen je huis wordt steeds slimmer dankzij de nieuwste technologie. Je kunt je smart home systeem bijvoorbeeld ook op je tuinverlichting aansluiten. Daarnaast zijn er ook smart irrigatiesystemen die je tuin precies genoeg water geven, robotmaaiers en solar lampen die van kleur veranderen op muziek. En die muziek komt weer uit je WiFi muziek box, die aangesloten is op je smart home systeem. Handig!

 

5. Groots Genieten

Voel je je soms opgesloten in je eigen huis? Vergroot dan je leefruimte via je tuin of balkon. Met een mooie tafel en verwarming zoals een tafelhaard, kun je ook lekker lang in de buitenlucht eten of werken. Je kunt je balkonoppervlak vergroten door te kiezen voor een verticale tuin in plaats van plantenpotten. In 2022 zullen we buiten en binnen laten versmelten in stijl, zodat ons thuis optisch aan oppervlakte wint zodra we de deur openslaan.

 

De tuin verbouwen om er tot voorbij 2022 duurzaam van te genieten? Toe aan een nieuwe tuinaanleg, maar je weet niet hoe je dat aan moet pakken? Daar kan De Graaff je bij helpen. Neem contact met ons op!

Tuintrends2022
bottom of page