top of page
20210608-de Graaff-372-bewerkt.jpg

Buiten. Beter.

Infra | Tuin | Landschap

RotondeKrimpen2.jpeg

Veilige eyecatchers:
groenvoorziening op de rotonde

Rotondes zijn bedoeld voor een veilige doorstroom van het verkeer. Maar het oog wil ook wat. De Graaff verzorgt beide met de beplanting en onderhoud van de rotondes aan de N210. Want met de juiste keuzes bij de inrichting, kan een rotonde een eyecatcher zijn zonder dat de verkeersveiligheid in het gedrang komt.


Waarom rotondes beplanten?
We zien steeds vaker dat kruisingen worden vervangen door rotondes. Ze leveren tenslotte meer doorstroom en een veiligere verkeerssituatie op. Bijkomend voordeel van een rotonde is de mogelijkheid om deze groen in te richten. Dat is goed voor de biodiversiteit, maar zorgt er ook voor dat een rotonde een herkenningspunt wordt in de gemeente. En door slimme keuzes te maken bij de inrichting, kan de rotonde vrijwel het hele jaar groen en kleurrijk zijn. Zo draagt de rotonde bij aan zowel verkeersveiligheid als een mooier straatbeeld.


Rotonde onderhoud
Ook bij het onderhouden van rotondes is verkeersveiligheid belangrijk. Daarom kiezen wij voor een aantrekkelijke maar onderhoudsarme en onkruid beperkende beplanting, zodat de onderhoudsbehoefte minimaal is. Om veiligheid voor iedereen te waarborgen dragen we te allen tijde extra opvallende kleding terwijl de rotonde onderhouden wordt, en bekijken we per situatie wat we kunnen doen om de infrastructuur zo min mogelijk te hinderen.

Rotonde
bottom of page